top of page

Participatie Interventie 

Stap voor stap weer meedoen! 

Meedoen lijkt zo gemakkelijk, echter is het niet voor iedereen zo eenvoudig. Juist ook voor jou met een bi-culturele achtergrond, wanneer je niet in Nederland bent geboren óf als je en minder goed de weg naar de juiste instanties vindt. Met participatie interventie helpen we jou bij het participeren, zodat ook jij weer kunt meedoen.  

Samen gaan we in kaart brengen wat je belemmeringen zijn, maar vooral kijken we naar de mogelijkheden die je hebt. Hebben we oog voor de wensen die je hebt. Waar word je gelukkig van en kunnen we daarin kleine stappen maken, zodat je weer in beweging komt.   

Het doel van participatie interventie 

Juist ook wanneer je wereld op dit moment heel klein lijkt en je doelen niet groot lijken, ondersteunen we van harte, met passie en vanuit cultuursensitiviteit. Samen zetten we de eerste voorzichtige stappen buiten de deur. Ondersteuning kan in de vorm zijn van het maken van wandeling tot het naar binnen stappen bij een wijkcentrum, de kerk of moskee, bibliotheek, de kringloopwinkels ontdekken of bijvoorbeeld naar het gemeentehuis gaan.

 

Ook kunnen we cliënten bijstaan met contact leggen van een lotgenotengroep, of vrijwilligersorganisatie. Ons netwerk is groot en daardoor kunnen we je breed van dienst zijn. Wil een cliënt liever in je eigen taal ondersteund worden omdat hij/zij de Nederlandse taal onvoldoende beheerst, dan gaan we op zoek naar een passende coach. 

 

Participatie Interventie.jpg

Veel is mogelijk maar bovenal is het van belang dat het aansluit bij jouw culturele achtergrond, ideeën, mogelijkheden en wensen. Nadat het gelukt is om er weer wat meer op uit te gaan blijven we nog enige tijd in contact. Samen zorgen we ervoor dat de gezette stap ook blijvend is en wellicht ben je wel toe aan een volgende stap. Wanneer het traject succesvol is doorlopen kunnen we mogelijk besluiten tot een vervolgtraject. 

bottom of page