top of page

UWV trajecten

Outplacement

Van werk naar werk is mogelijk 

Heb je een medewerker die een andere werkplek moet zoeken?

Een outplacementtraject is een speciaal begeleidingstraject met als doel, het zo snel mogelijk vinden van een nieuwe baan  bij een andere werkgever.

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn zoals, reorganisatie, een onoplosbaar arbeidsconflict of omdat de medewerker onvoldoende functioneert.

Outplacement is altijd maatwerk, de inhoud en het verloop van de begeleiding kan variëren in duur en inzet van specifieke modules.  

Daarom starten we met een uitgebreide intake waarin we vraag en ons aanbod op elkaar afstemmen. Wij geven stap-voor-stap inzicht in alle aspecten die erbij komen kijken als een werknemer op zoek gaat naar een nieuwe baan of wanneer er afscheid genomen moet worden. 

Outplacementtraject

Een outplacementtraject bij Bilan biedt ondersteuning bij het vinden van een nieuwe baan, die past bij de kennis, ervaring en wensen van de werknemer/coachee. Om daar te komen, doorloopt de coachee samen met ons drie fasen die inzicht geven in waar en hoe het beste de carrière vervolgd kan worden. Kortom, doordat iedere persoon uniek is, blijft ieder traject ook uniek! Individuele aandacht en maatwerk zijn noodzakelijk. Dat betekent dat we samen kijken naar die onderdelen die het best aansluiten op de huidige situatie, behoefte, achtergrond, wensen en de concrete mogelijkheden op de arbeidsmarkt. 

Het outplacementtraject is zoals gezegd opgedeeld in drie fasen conform het Bilan Model. De eerste fase is de bewustwordingsfase, de tweede de bewegingsfase en tot slot de balansfase. Het traject begint in elke fase met een coachcontract met daarin heldere afspraken over de komende periode.

SBF_Bilan Diana Codfried LR-8701.jpg

Fase 1 Bewust worden 

·      Kennismaking 

·      Aandacht voor rouw en verlies (rouwmodule) 

·      Loopbaanoriëntatie (wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en hoe doe ik het) 

·      Arbeidsmarkt oriëntatie (arbeidsmarktanalyse, netwerkvergroting) 

·      Persoonlijke coaching 

Fase 2 Bewegen 

·      Sollicitatie begeleiding (maken van brief/cv/oefenen met gesprekken)  

·      Begeleiding naar zelfstandig ondernemerschap (indien gewenst) 

·      Motivatie en empowerment 

·      Jobhunting 

Fase 3 Balans

·      Afronding traject 

·      Rapportage 

·      2 uur nazorg (tot 3 maanden na afsluiten van het traject) 

Het outplacementtraject zal starten met een kennismakingsgesprek waarin de medewerker kan aangeven of deze gemotiveerd is om met de coach het traject te doorlopen (dit kan telefonisch). Daarna zal een coachcontract conform NOBCO-richtlijnen worden opgesteld. Iedere coach bij Bilan is NOBCO foundation gecertificeerd.

Persoonlijke sessies duren 60 minuten. Dit kan online/fysiek of telefonisch, net wat past. Tijdens het traject en het doorlopen van de fases worden naast de persoonlijke gesprekken, verschillende instrumenten/testen en e-learnings ingezet. Ook worden er coachingsmethodieken gebruikt die aansluiten bij de coachee en de betreffende coachvraag.  

Bilan onderscheidt zich door inzet van het aanbod van een verdiepende workshop op maat. Hierbij kan de coachee gedurende het traject kiezen voor een workshop op het gebied van bijvoorbeeld: 

  

·      Lifestyle en voeding 

·      Familie opstelling 

·      Presentatietechnieken 

·      Verdieping op ondernemingsplan

·      Energetische wandelcoaching 

·      Paardencoaching

Wijze van outplacement coaching

SBF_Bilan Diana Codfried LR-8593.jpg

Onze outplacement pakketten

Traject: Outplacement 

Duur: 6 maanden 

Investering: € 3.450

Pakket 1

Pakket 2

Traject: Outplacement 

Duur: 9 maanden 

Investering: € 3.950

Meest

gekozen

Pakket 3

Traject: Outplacement 

Duur: 12 maanden 

Investering: € 4.450

Neem contact op

bottom of page