top of page

Maatschappelijke Deelname 

Meedoen voor iedereen 

Meedoen lijkt zo gemakkelijk, echter is het niet voor iedereen zo eenvoudig. Bilan cultuursensitieve re-integratie staat voor een inclusieve maatschappij. Juist ook voor cliënten met een bi-culturele achtergrond, ook wanneer de cliënt niet in Nederland is geboren óf minder goed de weg naar de juiste instanties vindt. Ook kan het zo zijn dat de cliënt in aanmerking komt voor regelingen waarvan hij/zij totaal geen weet heeft. Graag helpen wij bij het bevorderen van maatschappelijke deelname zodat hij/zij weer kan meedoen. Samen gaan we in kaart brengen wat de cliënt in het verleden al heeft gedaan. Wat zijn wensen en ambities voor de toekomst? Ook al kampt de cliënt met onzekerheid of heeft hij/zij geen idee hoe alles werkt. Samen komen we in beweging zodat hij/zij structuur krijgt en deel gaat nemen aan activiteiten buiten de deur. 

Zou de cliënt het bijvoorbeeld fijn vinden om te gaan sporten en lid te worden van een vereniging. Lijkt het  interessant om vrijwilliger te worden of aan activiteiten deel te nemen bij het buurthuis in de wijk? Het gevoel van zingeving, plezier van onder de mensen zijn, kan iemand enorm goed doen en tegelijkertijd draagt dit bij aan het vergroten van het netwerk. Een win-win situatie dus. 

Laten we samen met de cliënt onderzoeken wat de mogelijkheden zijn, zodat de het beste uit jezelf haalt. 

Stap voor stap realiseren we de persoonlijke doelen. We gaan ervoor zorgen dat de koers die we samen nemen ook blijvend is. Natuurlijk zijn we er ook nog voor je wanneer de cliënt aan de volgende stap toe is.

Maatschappelijke_deelname_bilan-coaching.jpg
bottom of page