top of page

Ik ben werkgever of ondernemer

Soms ontkom je niet aan een reorganisatie, ziekte of aan het ontstaan van een niet-werkbare situatie met een werknemer: er zal afscheid van elkaar moeten worden genomen. Een soms lastig en pijnlijk proces waar rouw, weerstand en boosheid een rol kunnen spelen. Om de werknemer de mogelijkheid te bieden om goed te kunnen afsluiten (loslaten) en daardoor weer vanuit een positieve houding te kunnen starten met een nieuwe baan, kan een outplacementtraject worden ingezet.

Dit proces is intensief, maar levert vaak mooie nieuwe inzichten op en niet zelden kiest de coachee voor een geheel nieuwe branche of vakgebied. Soms blijkt een negatieve situatie zich te kunnen keren tot een mooie nieuwe kans. Bilan kan jou of jouw organisatie hierin ondersteunen door inzet van een traject. We bieden drie verschillende outplacementtrajecten aan, allen vanuit een cultuursensitieve houding. 

 

Ook voor een volledig outplacementtraject is Bilan cultuursensitieve re-integratie B.V. de juiste partner. Wil je meer weten over de inhoud van het traject en de verschillende pakketten lees dan verder.

Wanneer er uitval heeft plaats gevonden kom je in het traject van diverse sporen. De Nederlandse Overheid heeft drie sporen ontwikkeld voor mensen die tijdelijk danwel voor lange tijd uitvallen. Dit zijn de sporen 1, 2 & 3. Ieder spoor heeft zijn eigen kenmerken en wet- en regelgeving. Wij kunnen hierbij inzicht geven en het gehele traject begeleiden, en daarbij jou als werkgever ontzorgen.

Daarnaast biedt Bilan het preventiepakket ziekteverzuim aan. Dit traject geeft de werknemer inzicht waar de mogelijke gevaren liggen voor overbelasting welke voor uitval zal kunnen zorgen. Modulair wordt er gekeken wat de huidige situatie is en waar mogelijke aanpassingen wenselijk zijn. 

Mocht er toch uitval plaats hebben gevonden, dan wil je dit als werknemer de volgende keer voorkomen! Maar hoe kun je dit het beste doen? Wat past bij het bedrijf en in welke valkuilen wordt steeds (onbedoeld/onbewust) gestapt? Met het nazorgpakket blijf de werknemer regelmatig in contact met een coach om te blijven reflecteren met als doel duurzaam inzetbaar te blijven. 

SBF_Bilan Diana Codfried LR-8369.jpg

Neem contact op

bottom of page