top of page

Participatie Interventie 

Stap voor stap weer meedoen! 

Meedoen lijkt zo gemakkelijk, echter is het niet voor iedereen zo eenvoudig. Juist ook voor jou met een bi-culturele achtergrond, wanneer je niet in Nederland bent geboren óf als je en minder goed de weg naar de juiste instanties vindt. Met participatie interventie helpen we jou bij het participeren, zodat ook jij weer kunt meedoen.  

Samen gaan we in kaart brengen wat je belemmeringen zijn, maar vooral kijken we naar de mogelijkheden die je hebt. We hebben oog voor de wensen die jij hebt. Waar word je gelukkig van en kunnen we daarin kleine stappen maken, zodat je weer in beweging komt.   

Het doel van participatie interventie 

Juist wanneer je wereld klein voelt en je doelen niet groot lijken, ondersteunen we je van harte, met passie en vanuit cultuursensitiviteit. Samen zetten we de eerste voorzichtige stappen buiten de deur. Ondersteuning kan in de vorm zijn van het maken van een wandeling tot het naar binnen stappen bij een wijkcentrum, moskee of kerk, bibliotheek, de kringloopwinkels ontdekken of bijvoorbeeld naar het gemeentehuis gaan.

We kunnen je bijstaan met contact leggen van een lotgenotengroep, vrijwilligersorganisatie of andere organisatie waar jij je prettig bij voelt. Ons netwerk is groot en daardoor kunnen we je breed van dienst zijn. Wil je liever in je eigen taal ondersteund worden omdat je de Nederlandse taal onvoldoende beheerst, dan gaan we op zoek naar een passende coach voor jou. 

Participatie Interventie.jpg

Veel is mogelijk maar bovenal is het van belang dat het aansluit bij jouw culturele achtergrond, ideeën, mogelijkheden en wensen. Nadat het gelukt is om er weer wat meer op uit te gaan blijven we nog enige tijd in contact. Samen zorgen we ervoor dat de gezette stap ook blijvend is, en wellicht ben je wel toe aan een volgende stap.

Wanneer het traject succesvol is doorlopen en er is nog behoefte aan een vervolgtraject. Dan kunnen we dat met je contactpersoon bij jouw gemeente bespreken. Hier is veel in mogelijk!  

bottom of page