top of page

Stap naar Werk

Samen werken aan een plan voor de toekomst 

Het Stap naar werk-traject is erop gericht om fit te worden om aan het werk te gaan, wij ondersteunen de cliënt vanuit cultuursensitieve coaching daarbij. Samen met de cliënt bepalen we de richting en de route. We onderzoeken hoe bestaande kennis en vaardigheden nog uitvoerbaar en inzetbaar zijn en hoe deze aansluiten op de vraag vanuit de arbeidsmarkt.

 

Wat zijn mogelijke denkrichtingen voor wens- en kansberoepen? Wat is ervoor nodig om de Stap naar werk te kunnen zetten voor één van deze beroepen? Welke aanvullende kennis en vaardigheden zijn noodzakelijk? We kijken naar  werknemersvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en je arbeidsmarktpositie. 

Het kan zijn dat de cliënt als gevolg van een lichamelijke of psychische beperking zijn/haar oude beroep niet meer kan uitoefenen. Maar wat kan hij/zij nog wel met de kennis en vaardigheden? Zijn daar passende beroepen voor of is bijvoorbeeld extra scholing nodig? Misschien is nog onduidelijk wat hij/zij aankan betreft belastbaarheid. Dan kunnen we die in de praktijk testen in de vorm van een werkervaringsplaats. Of wil de cliënt wel in een hele andere richting gaan zoeken maar  weet hij/zij nog niet welke? 

 

Vervolgens formuleren we samen doelstellingen en een plan van aanpak. Er worden afspraken gemaakt t.a.v. de stappen die je gaat zetten. De coach kan je daarbij cultuursensitief ondersteunen.

SBF_Bilan Diana Codfried LR-8503.jpg

Het doel is dat je aan het einde van het traject weer klaar bent om de stap naar werk te maken.  Naast het inzichtelijk maken van jouw persoonlijke situatie en het formuleren van persoonlijke doelen, ondersteunen wij bij het uitvoeren van jouw plan voor de toekomst. Zoals het werken aan persoonlijke presentatie, het vinden van de juiste contacten, het samen maken van een cv, werken aan je eigen netwerk en het inzetten van het door jou uitgebreide netwerk. Samen vertrouwen op een proces maakt dat het eindresultaat voor jou ook duurzaam is.  

bottom of page